De afsluitende wedstrijd van het YSY zeilseizoen, waarbij we volgens het systeem van de 24 uurs varen: maak zoveel mogelijk mijlen tussen een aantal boeien, binnen een gegeven tijd. Iedereen kan zelf de rakken kiezen, afhankelijk van windrichting en stroming. Als de gevaren afstand wordt de rechte afstand tussen de boeien aangehouden.

De berekening van de uitslag vindt plaats volgens het SW systeem. De gegevens van het schip kun je opgeven bij de registratie op saildata.net (link van maken). We vragen aan de schippers om een sluitend logboek bij te houden van de boeien die gerond zijn met de tijd van ronding/finish. Kort na de finish kun je de formulieren inleveren bij bar/restaurant Het Zandhuis. Hier vindt ook de afsluitende borrel plaats.

Alle niet-meezeilende YSY leden, partners en familie worden uitgenodigd om 16:00 bij het kleine havenlicht te komen om onze zeilhelden te verwelkomen.

Er was eens.. een zeer grote smokkelvangst cocaïne aan boord van een oude zeilboot in de haven. Daar heeft deze zeilwedstrijd haar naam aan te danken. Deze race is ook gevaren onder de naam Pim Fromberg Memorial Race, vernoemd naar Pim Fromberg, één van de oprichters van de YSY.

© 2024 Yachtclub Seaport Ymuiden